GEDREVEN DOOR DE LIEFDE VOOR PAARDEN.

11 jaar was ik, toen ik voor het eerst met mijn vriendinnetje op de manege mee mocht rijden in de les.

Toen begon mijn passie voor paarden.

als tiener was ik altijd bij de paarden te vinden. Toen ik 15 jaar was had ik genoeg gespaard om mijn eerste eigen paardje te kopen. Daarna hebben er nog vele paarden  mijn leven gepasseerd. Paarden hebben mij altijd door alle moeilijke periodes in mijn leven geholpen en ik wist dat ik iets met deze passie wilde doen.

Ik behaalde mijn ORUN diploma voor instructeur bij het KHNS en heb met veel plezier veel kinderen leren paardrijden, Ik hielp mee op de manege in de stallen en doordat we dicht bij het strand gevestigd zijn in Zeeland volgde er vele strandritten. Mijn men-diploma heb ik ook nog behaald waardoor ik ook in deze tak van de paardensport veel kennis heb opgedaan.                                                                    

Mijn huidige paard La Chouffe is al weer even in mijn leven en hij heeft mij nog veel meer geleerd. Ik heb hem zelf ingereden en toen ik met hem wedstrijd wilde gaan  rijden, wat hij overigens goed oppakte tot het moeilijker werd,  liepen we  steeds weer tegen dingen aan.. Zadels zaten niet lekker waardoor hij niet in topvorm kon presteren. Hierdoor ging ik op zoek en bij verschillende mensen ben ik om raad gaan vragen maar ik kwam erachter dat niemand bij ons in de buurt ons echt verder kon helpen. Dit was doorslaggevend om mij te verdiepen in de anatomie van het paard en de manier dat het zadels passend moet zijn om het paard fijn te kunnen laten bewegen en blessures hierdoor te voorkomen. 

De opleiding Master Saddle Fitting Consultant en zadelmakersopleiding heb ik gevolgd en hierdoor kwam ik er achter dat mijn paard La Choeffe lijdt aan kissing spines; hierbij staan de spinaaluitsteeksels van de rugwervels tegen elkaar aan, waardoor beschadiging en irritatie van het bot onstaat. Het is dus extra belangrijk om een goed passend zadel voor hem aan te meten. La Choeffe doet het inmiddels behoorlijk goed ondanks zijn kissing spines!

Ik heb inmiddels succesvol mijn diploma  behaald!           

Een droom die werkelijkheid werd!...

Ik  hoop vele paarden en eigenaren goed te kunnen helpen met al mijn kennis die ik opgedaan heb in al die jaren!..